Maak de overstap

Het laatste wat u wilt is natuurlijk meer voor uw energie betalen dan echt nodig is. Tenslotte is energie gewoon energie zult u denken. Dit is niet helemaal waar, want er is wel onderscheid te maken tussen groene en grijze energie, maar verder is het inderdaad totaal niet nodig om met hoge energieprijzen opgescheept te worden door uw leverancier. Het kan namelijk in bijna alle gevallen goedkoper. Alleen als u al energie heeft van de goedkoopste leverancier kan het niet goedkoper, maar dan weet u in elk geval ook dat u niets teveel betaalt.

Vergelijk de prijzen van energie van alle leveranciers

Met onze vergelijkingstool voor energie bent u in de positie om van alle leveranciers de energieprijzen te vergelijken. U weet dus met zekerheid dat u een complete vergelijking krijgt en daarnaast heeft u ook de zekerheid dat de vergelijking onafhankelijk plaatsvindt. Wij maken namelijk gebruik van de vergelijkingstool van PrizeWize. Dit is een onafhankelijke vergelijker van verschillende diensten, waaronder dus energie. Zij (en wij dus ook) hebben geen belang bij het beter uit de vergelijking komen van een bepaalde leverancier. Dit is een belangrijk gegeven, want hierdoor weet u in elk geval dat de goedkoopste leverancier uit de vergelijking ook echt de goedkoopste energie aan u kan leveren.

Wees zo precies mogelijk

Bij het invullen van de gegevens wordt u ook gevraagd om uw energieverbruik in te vullen. Hoe preciezer u dit invult, hoe beter natuurlijk de vergelijking zal zijn. Als u niet precies weet wat uw energieverbruik ongeveer is kunt u 2 dingen doen. U kunt de energierekening van vorig kalenderjaar erbij pakken om te zien wat u gemiddeld verbruikt, maar u kunt ook op een van de afbeeldingen klikken in de vergelijker die hoort bij de samenstelling van uw gezin. Dit zijn gemiddelde verbruiken, maar over het algemeen kloppen die zeer goed met de realiteit. Op basis hiervan zullen de energieprijzen dan ook prima met elkaar worden vergeleken.